Meginjollen er en moderne dansk smakkejolle i familie med traditionelle fiskerbåde og vikingernes skibe.
MEGIN jollen er tegnet i 1988 af Peer Bruun.

Den er tegnet og bygget ud fra et gammelt system, han har opdaget ved vikingernes skibe.

De byggede skibene smalle og skarbe under vandet, og ved overgangen til de runde drægtige sider indbyggede de en kantstillet bundplanke, som de kaldte Meginhufer. Systemet virker stdig fint, også på den nye MEGIN jolle.
Helt fremme fra den let bulbformede stævn går bovvandet ind i de hulkehler meginhufer kanterne danner under båden, og ledes i stråleformede vandspiraler ud helt agter for jollen på begge sider af roret, hvorved friktion og turbulens fra agterskibet nedsættes.
Meginjollen har sprydstagsrig som de gamle fiskerjoller. 
En let og lav træmast og stage, samt storsejl og fok med lavt sejlcenter, er god og praktisk at sejle med og nem at rigge. Langkølen af træ, er ca. 3"- 4" høj og giver i forbindelse med meginhuferkanterne god balance og kursstabilitet. 

Meginjollen er monteret med  300 l. lufttanke og 100 kg blyballast. Meginjollens konstruktion og sikkerhed er afprøvet og godkendt af IMCI.
Meginjollen er let at vedligeholde: Skroget er af glasfiber og indvendig er jollen beklædt med let og lunt pudset lærketræ. 

Sejlene er af dacron som ikke bliver fugtig eller jordslået. 
Meginjollen kræver ingen havneplads - du kan let sætte den ud fra stranden ved hjælp af ruller eller jollevogn. 
Den har kun 10 m2 sejl, men sejler hurtigere og bedre end de fleste. 
Der behøver ikke at sidde en hel flok ude på rælingen når det blæser - man kan sejle den en eller to mand siddende nede i jollen.
Det er en udfordring at sejle Meginjolle - det er noget man selv skal finde ud af, for der er ingen tekniske fiksfakserier eller lignende.
 Sejlene skal sættes rigtigt og faconen justeres ved at stramme eller slække fald og hal. Jollen trimmes efter forholdene for- eller agterover ved at placere vægten rigtigt.
 På grund af meginkanalerne og den lave langkøl bevæger Meginjollen sig roligt og hurtigt på vandet. 

Meginjollen

Download tegning af Meginjollen

MÅL OG VÆGT:
Længde 465 cm
Bredde 162 cm
Dybde 68 cm
Vægt 120 kg
Sejlareal 10 m2

Vores Megin jolle, sejl nr. CXXIII (123) er en fantastisk god trailerjolle, som vi nemt kan komme rundt med i de Danske fjorder, søer og mindre farvande.Vores megin jolle har fået navnet "NICHMA" efter vores børnebørn:
Niels Christian (NI)
Christine (CH)
Marie Louice (MA).