Business Joomla Themes by Justhost Reviews
Der er gjort klar til grus og dekorationer
Grus og dekorationer er på plads
Dag 2
Dag 8
Dag 19
Dag 29
Dag 39
Dag 49
Dag 83
Der er gjort klar til grus og dekorationer

Udvikling/Logbog for omlægningen september 2018

DAG 1 - 7. september 2018.

Der er nu tilplantet. Jeg kunne desværre ikke få 2 af de planter jeg havde bestilt.

Der blev sat fuld lys på - 6 timer i døgnet. CO2 blev sat til, og med en pH på 7,2 regnede jeg ud, at jeg ville have 28 - 30 mg/l.

amano

DAG 3 - 9. september
50 % vandskifte, fortsat lys 6 timer i døgnet og uændret vandværdier. Der blev sat 32 amanorejer samt ca. 60 CRS rejer.

 

 

  

dag8a

Dag 7 - 13. september

50% vandskifte, Nogle planter har løsnet sig, og nedpllantes. Groning er påbegyndt - ingen alger.

 

 

 

 

otociclusDag 10 - 16. september.
30 % vandskift. Der kommer mine 32 Otocinclus i akvariet. Murdannia keisak i højre side af akvariet er blevet klippet i nogle af topperne og plantet ned ved bagruden. Der er godt groning og ingen alger.

 

 

 

Dag 14 - 20. september.
Jeg er "desværre" på ferie, så jeg må springe vandskiftet over. 

huller i planteDag 16 - 22. september.
Jeg har ikke set akvariet siden dag 10 p.g.a. en lille ferie. Jeg ser, at rejer eller Otocinclus har forgræbet sig på Nymphoides hydrophylla ´Taiwan´. 
Jeg kan nu se at jeg skal flytte lidt rundt på et par planter. 
Vandskift 30%. - uændret vandforhold.

 

  

guppyDag 18 - 24. september
Det er nu tydeligt, at planterne mangler næring i form af bl.a kvælstof og andre makronæringsstoffer. Blade og nye skud er meget lyse.
Jeg vælger at påbegynde gødning nu i stedet for til dag 21. Jeg fastholder 6 timerslys, og gøder med PROFITO som en engangsdosis med 10 ml efter fuldt af 3 ml. dagligt (halv dosis). Satidig kommer der min stamme af Tiger Endlers guppy.

Dag 21 - 27. september
Jeg kan allerede nu se en ændring i plantgerne efter jeg påbegyndte med gødning. - 30% vandskift. 

032 rotala macrandra

 

Dag 26. - 2 .oktober
Jeg kan nu se, at jeg skal lave lidt om på beplantningen. Min gamle Crinum calarmistratum virker meget "klodset" i min plantesamling. Jeg mangler lidt rødt i venstre side, så jeg prøver med Rotala macrandra som 1-2-Grow. Jeg er spændt på hvordan det går. endvidere har jeg sat en ekstra Hygrophila polysperma 'Rosanervig' til ventre for slugten, så den matcher den på højre side af slugten. Bundplanterne gror godt, og jeg vil erne have lidt mere frit grus, så jeg fjerne nogle Micranthemum 'Monte Carlo' som jeg synes ikke klær Glossostigma elatinoides og Glossostigma elatinoides. Det var eet forsøg for at se hvilke type der gror bedst. Jeg vælger derfor kun de  2 bundplanter for at give me4re "ro" i akvariet.

Jeg har idag købt fisk til min nye fiskesamling. De er alle sat i karantæne Jeg har købt 6 stk. unge  Laetacara dorsigera, den lille røde rundhoved cichlide. Endvidere har jeg indkøbt 15 stk. Hyphessobrycon rosaseus  og 25-28 stk. Trigonostigma espei

Dag 28. - 4. oktober.
30% vandskift.
Pogostemon stellata er blevet syg. Den går ud i spidserne. Da jeg tager den op, har den dannet fine rødder. Da jeg ikke kan undvære denne planter kontakter jeg Mogens fra Københavns Akvarieforening, som jeg tidligere har fået den af , om han har en frisk.

06

DSCF3207abDSCF3206ab

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 29 - 5. oktober
Jeg har idag sat rosentetra i akvariet. Så kan de få lov til i nogle dage at finde deres plads, inden andre fisk kommer i akvariet. Jeg har fået en enkelt stængel Pogostemon stellata af Mogens. Bemærk iøvrigt at  Hygrophila polysperma 'Rosanervig' gør sig godt på hver side af slugten i baggrunden. Endvidfre manger der stadig lidt rødt i højre side. Bare vent der er godt gang i Rotala macrandra , som har groet 4 cm på 4 dage.

Dag 35 - 11. oktober
Vandskift 30%. I dag kom de sidste fiskestimer i akvariet.
Rotala macrandra er i god vækst. jeg har fjernet den foreste Limnophila sessiliflora og erstattet den med Myriophyllum mattogrossense, der stod lidt klemt bag til.
Den endelige fiskesamling kan ses HER.

DSCF3211aDag 39 - 15. oktober
Nu er fiskesamlingerne ved at finde sig til rette. og Rotale mactaandra er kommet godt igang. Den Pogosteman stellata jeg fik af Mogens har jeg måtte klippe toppen af , og planten den ned. jeg håber retsten sætter nye skud.

Dag 42 - 18. oktober
Slugten er ved at lukke, så dybde i akvariet forsvinder. Jeg fjerner derfor Eleocharis parvula fra akvariet. Endvidere flytter jeg den ene Hygrophila polysperma og Nymphoides hydrophylla lidt til venste for at åbne slugten. Vandskift 30%.

 

Dag 46 - 22. oktober
50% vandskifte da jeg synes der er kommet en del svæv i vandet grundet den kraftige fodring.

til hjemmside2

Akvariet efter 7 uger. - Det burde ikke vokse mere!

Dag 49. - 25. oktober
30% vandskift.
Tiden er nu kommet hvor jeg har måtte beskærer planter. Specielt Limnophila sessiliflora er gået helt til vandoverfladen, og er blevet skåret ned. 

DSCF3227ab

Rotala macrandra gror godt - nu 3 uger efter den blev plantet som 1-2 gro. Den mangler ligesom nogle andre planter lidt mørkere farver, så jeg påbegynder fuld dosis gødning, selv om planen var, at det skulle vente 1 uge endnu.

 

 

 

 

 

 

Visninger: 1489